Servicii Funerare Bojescu
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835
Orar:
Non-Stop
Close
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835 bojescu@serviciifunerare.ro
Aspecte de avut in vedere in alegerea sicriului

Aspecte de avut in vedere in alegerea sicriului

In viata suntem pusi in fata multor alegeri si de multe ori trebuie sa avem in vedere diferite criterii in alegerile pe care le facem. Una dintre cele mai neplacute alegeri este cea care se refera la sicriul pentru inmormantarea unei persoane dragi. Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa faca o astfel de alegere, insa cursul vietii ne poarta si in aceasta directie. Prin urmare, la un moment dat se prea poate sa ne vedem pusi in situatia de a alege un sicriu pentru inmormantarea unui membru al familiei. In ceea ce urmeaza vei putea gasi care sunt cele mai importante detalii de avut in vedere atunci cand vine vorba despre alegerea unui sicriu pentru inmormantare.

Materialul din care este construit

Lemnul este folosit cu precadere pentru confectionarea unui sicriu, iar esentele de lemn folosite variaza. In functie de esenta de lemn folosita pentru un sicriu se poate opta pentru lemn de plop, de brad, de fag sau de stejar. In functie de esenta de lemn folosita vorbim despre rezistenta sicriului, dar si de pretul acestuia.

Culoarea sicriului

In general atunci cand vorbim despre un sicriu culorile si nuantele cele mai des intalnite sunt cele de negru, maro sau de mahon. Culoarea difera si in functie de esenta de lemn folosita pentru confectionarea sicriului, dar si de lacul folosit pentru acesta. Pe langa culorile pamantii mai exista si modele pe culoarea alba. Aceasta alegere este potrivita in special cand este vorba despre copii sau despre tineri necasatoriti.

Modelul sicriului

Un alt aspect de avut in vedere atunci cand ne aflam in situatia trista de a pregati inmormantarea unei persoane dragi este modelul sicriului. Putem opta pentru un model in 4 colturi sau in 6 colturi, iar elementele de design care pot fi folosite pentru sicrie sunt motivele florale, cele religioase sau formele geometrice. Pe piata vei putea gasi foarte multe modele din punct de vedere al elementelor de design.

Costul sicriului

Dincolo de rezistenta materialului folosit pentru un sicriu, de culoarea si de modelul acestuia, poate un element foarte important pentru orice familie indoliata il reprezinta costul sicriului si al accesoriilor aferente precum lenjeria si perna. Pe piata exista modele de sicrie la costuri accesibile oricarui buzunar, acestea fiind acele modele din lemn de esenta moale si mai putin rezistente. Exista si modele de sicrie la costuri medii pentru familiile care isi doresc sa respecte traditiile specifice inmormantarii. Pe de alta parte cei care doresc sa isi arate pretuirea si respectul fata de persoana decedata prin calitatea sicriului, acestia vor putea gasi modele speciale si modele de lux.

Pornind de la aceste aspecte alegerea unui sicriu poate fi mult mai usor de realizat avand in vedere starea emotionala in care cu siguranta fiecare persoana se afla atunci cand este pus in fata unei asemenea alegeri. Pentru sfaturi din partea unui personal specializat si cu experienta in pompe funebre firma Servicii Funerare Bojescu va sta la dispozitie. De asemenea, vei putea alege si dintr-o mare varietate de modele de sicrie.