Servicii Funerare Bojescu
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835
Orar:
Non-Stop
Close
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835 bojescu@serviciifunerare.ro
Modalitati prin care putem alina durerea pricinuita de decesul unei persoane dragi

Modalitati prin care putem alina durerea pricinuita de decesul unei persoane dragi

Desi de multe ori alergam zi de zi pentru a rezolva ceea ce consideram a fi cu adevarat important, de multe ori realizam cat de scurta este viata doar atunci cand o persoana draga noua isi pierde viata. Este un moment cu multa suferinta si multa durere in suflet, iar multe persoane nu reusesc sa treaca nici peste multi ani de zile peste durerea pricinuita de decesul unei persoane dragi. Insa viata merge mai departe si trebuie sa privim fiecare zi a vietii drept un cadou. Tocmai de aceea trebuie sa gasim resursele de a alina durerea decesului unei persoane dragi. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva modalitati prin care durerea cauzata de decesul unei persoane apropiate poate fi alinata mai usor.

Comunica foarte mult cu persoanele apropiate

Intr-un moment dureros precum decesul unui membru al familiei sau al unei persoane apropiate comunicarea poate fi un foarte bun pansament. Comunicarea trebuie sa fie facuta cu persoane fata de care simti o apropiere si o deschidere in a discuta orice. Astfel vei putea retrai amintiri cu persoana care acum nu mai este in aceasta lume. Chiar daca sunt amintiri care acum sunt dureroase, prin exprimarea sentimentelor si descarcarea emotiilor vei putea merge mai usor mai departe.

Constientizeaza cursul natural al vietii

Urmatorul pas in depasirea momentului reprezentat de decesul unei persoane dragi il reprezinta constientizarea faptului ca moartea face parte din cursul firesc al vietii. Si ca in cele din urma fiecare vom parasi lumea aceasta. Comunicarea este procesul care poate contribui semnificativ la cresterea gradului de constientizare si la intelegerea mai rapida a situatiei prezente, aceea in care persoana care a decedat nu mai este alaturi de tine in aceasta viata. Insa chiar si asa viata trebuie sa mearga mai departe.

Gaseste sprijin la rude si la prieteni

Desi atunci cand pierzi o persoana foarte draga ca urmare a unui deces primul sentiment este cel de singuratate, trebuie spus ca poti gasi suport emotional si de alta natura in randul rudelor apropiate si al prietenilor. Cauta sa petreci timp cu rudele de care te simti cel mai aproape, chiar daca distanta fizica este mai mare. Astazi putem comunica si la mii de kilometri distanta si este important sa facem acest lucru atunci cand am trecut printr-un astfel de moment dureros din punct de vedere emotional. Pe langa rude poti solicita sprijin si la prietenii pe care i-ai simtit intotdeauna aproape.

Nu ramane ancorat/a in trecut

De cele mai multe ori decesul unei persoane dragi are tendinta sa ne tina in trecut, sa retraim amintiri cu persoana respectiva. Si este firesc sa fie asa, insa pentru a merge mai departe este important sa nu ramanem doar sa retraim trecutul. Chiar daca momentul prezent este mult mai dureros prin lipsa persoanei dragi, iar viitorul ne sperie prin faptul ca nu mai avem alaturi persoana care tocmai a decedat, trebuie spus ca doar acceptand situatia si cautand noi motivatii putem merge mai departe.