Servicii Funerare Bojescu
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835
Orar:
Non-Stop
Close
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835 bojescu@serviciifunerare.ro
Servicii funerare: inmormantare versus incinerare

Servicii funerare: inmormantare versus incinerare

In societatea vestica in general moartea este un subiect aproape tabu. Discutam doar vag despre acest subiect si doar atunci cand ne aflam in fata unui deces in randul familiei simtim cum parca ne lovim de ceva total necunoscut in fata caruia nu stim cum sa reactionam. Din acest punct de vedere cele mai multe familii nu stiu daca persoana care tocmai a decedat avea vreo dorinta intr-un astfel de ultim drum in aceasta viata, iar multe familii poarta discutii in contradictoriu pe aceasta tema chiar si multi ani de la decesul unui membru din respectiva familie.

In situatia in care un membru al familiei a decedat familia trebuie sa se pregateasca pentru inmormantare. Sau pentru incinerare. Ambele sunt variante pentru familia indoliata, chiar daca in Romania procentul celor care opteaza pentru inmormantare este cu mult mai mare comparativ cu cei care opteaza pentru incinerare in cazul decesului unei persoane din familie. In traditia crestina se spune ca orice om trebuie sa se intoarca in pamant, pamantul fiind materialul din care este plamadit omul conform scrierilor biblice. Tocmai de aceea, cei mai multi dintre cei care sunt in situatia de a alege modalitatea de a organiza ultimul eveniment pentru persoana decedata opteaza pentru inmormantare considerand ca doar astfel se respecta intocmai canoanele bisericesti si sufletul persoanei decedate intra in legatura cu divinitatea.

Insa in ultimii ani numarul persoanelor care opteaza pentru incinerare in urma decesului a crescut considerabil si in Romania. Cele mai multe cazuri sunt in randul persoanelor care specifica inca de cand sunt in viata o astfel de alegere sau persoanele care nu sunt neaparat din categoria persoanelor crestine. Trebuie spus ca incinerarea este o optiune pentru multe familii care doresc sa pastreze altfel in memorie amintirea persoanei decedate decat prin existenta unui mormant in cimitir, si anume o urna cu cenusa persoanei decedate. Cenusa persoanei decedate poate fi pastrata in locuinta si poate fi mutata cu foarte mare usurinta, dar in acelasi timp exista si varianta de a imprastia cenusa intr-un loc drag defunctului.

Desi exista multe contradictii atunci cand vine vorba despre discutia alegerii dintre inmormantare sau incinerare, atunci cand o familie este pusa in situatia de a-si lua ramas bun de la un membru al familiei care tocmai a decedat poate sa opteze pentru oricare dintre aceste variante. Desi inmormantarea este cea mai des intalnita alegere in traditia crestina din tara noastra, trebuie spus ca si incinerarea poate fi privita ca o varianta potrivita pentru un astfel de moment. Incinerarea poate economisi spatiu pretios in orase prin reducerea cimitirelor, poate face mai usoara pastrarea „mai aproape” a memoriei persoanei decedate prin urna cu cenusa sau poate sa transmita ideea de libertate totala a persoanei decedate din forma fizica din lumea aceasta prin imprastirea cenusei din urna in apa unui rau, in valurile marii sau chiar intr-o padure.

Indiferent de care este alegerea familiei, fie ca optezi pentru o inmormantare, fie ca alegi incinerarea atunci cand esti in situatia unui deces in familie, Servicii Funerare Bojescu iti pune la dispozitie servicii complete atat pentru inmormantare, cat si pentru incinerare.