Servicii Funerare Bojescu
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835
Orar:
Non-Stop
Close
Locatii Bucuresti: ➤ Str. Lizeanu nr.23 Sector 2 ➤ Calea Dudesti nr.196 Sector 3
Telefon:0722 350 835 bojescu@serviciifunerare.ro
Sfaturi si recomandari utile cu privire la inmormantare

Sfaturi si recomandari utile cu privire la inmormantare

In general lumea evita sa discute despre deces si despre inmormantare. Desi aceste lucruri se intampla frecvent in jurul nostru, starea emotionala creata de un astfel de subiect ne face sa evitam cel mai adesea sa abordam acest domeniu. Insa fara doar si poate la un moment dat fiecare dintre noi suntem pusi in situatia de a fi nevoiti sa participam sau chiar sa organizam o inmormantare. Tocmai din acest punct de vedere este foarte important sa stim care sunt cateva dintre practicile care sunt legate de un astfel de eveniment. Cateva recomandari si sfaturi pot fi utile tuturor acelora care se vad intr-o astfel de situatie de a fi nevoiti sa organizeze sau sa participe la o inmormantare.

Care este momentul ales pentru inmormantare?

Conform traditiei crestine a treia zi dupa deces sufletul persoanei decedate se inalta la cer, fiind momentul in care sufletul paraseste trupul fizic. Tocmai de aceea inmormantarea este organizata in cea de-a treia zi dupa ce a avut loc decesul. Cu toate acestea, exista situatii in care din diferite motive inmormantarea nu poate avea loc in cea de-a treia zi de la momentul decesului, insa aceasta va avea loc cat de repede posibil dupa trecerea in nefiinta a persoanei decedate.

Trupul neinsufletit se aseaza cu fata inspre Rasarit

Traditia crestina spune ca sicriul este elementul care protejeaza trupul neinsufletit de greutatea pamantului ce urmeaza sa-l acopere odata ce va fi coborat in groapa. La fel ca si in cazul botezului, trupul trebuie asezat cu fata catre Rasarit datorita faptului ca dinspre Rasarit s-a coborat pentru prima data Hristos la venirea pe pamant. Iar conform scrierilor biblice tot dinspre Rasarit va fi si a doua sa venire.

Etapele unei inmormantari demne

Desi timpul dintre momentul decesului unei persoane si inmormantare este foarte scurt, trebuie spus ca pentru o inmormantare demna este bine sa fie urmati o serie de pasi. In primul rand vorbim despre pregatirea tuturor actelor necesare pentru inmormantare. Apoi urmeaza sa fie stabilita imbracamintea folosita pentru persoana decedata. De asemenea, trebuie ca locul unde urmeaza sa fie depus trupul neinsufletit pentru priveghi sa fie stabilit, dar si locul de veci. In etapa urmatoarea trebuie ales sicriul si coroanele de flori. Pentru a organiza cat mai eficient un priveghi si o inmormantare ideal ar fi sa apelezi la serviciile unei firme specializate in pompe funebre.

Apeleaza la Servicii Funerare Bojescu

Avand in vedere tensiunea momentului in cazul unui deces in familie, organizarea inmormantarii este o mare provocare. Pentru a trece cu bine peste acest moment sprijinul unei firme de servicii funerare este de mare ajutor. Servicii Funerare Bojescu pune la dispozitia familiilor indoliate diferite pachete de servicii pentru a organiza priveghiul si inmormantarea. De la obtinerea actelor, la transportul defunctului, la aranjamente florale si coroane funerare si pana la imbalsamare si toaletare, toate acestea se regasesc in serviciile prestate de aceasta firma de pompe funebre. Mai mult, costul acestor servicii este zero daca se opteaza pentru plata serviciilor prin intermediul talonului de pensie al persoanei decedate.